Kebab z kurczakiem w tortilli

0
2917
Kebab z kurczakiem w tortilli

Każdemu z nas zdarza się czasem taki dzień, w którym nie mamy pomysłu na to, co zrobić na obiad. Dziś chcę podzielić się z Wami takim właśnie pomysłem, dzięki któremu uda się Wam zrobić smaczny obiad w postaci kebaba, który chętnie jedzony jest zarówno przez dzieci, jak i przez osoby starsze.

Do przygotowania kebaba w tortilli z kurczakiem potrzebne będą nam takie składniki jak: pierś z kurczaka, sól, pieprz, oregano, bazylia, sałata lodowa, ogórek, papryka, cebula, pomidor oraz jogurt i 3 ząbki czosnku. No i oczywiście nie możemy zapomnieć o tortilli, w którą zawinięta ma być cała zawartość kebaba.

Wszystko zaczynamy od przygotowania mięsa. Należy przyprawić je według własnego gustu i smaku, ja lubię zastosować bazylię, oregano, pieprz no i sól. Przed przyprawieniem kurczaka należy pokroić w drobne kwadratowe kawałeczki. Następnie rzucamy go na patelnię z olejem i przesmażamy.

Kiedy mięso jest już gotowe, to układamy je w tortilli. Dosypujemy według uznania warzyw, przyprawiamy i zalewamy sosem czosnkowym, którzy gotujemy dodając do jogurtu przeciśnięte ząbki czosnku. Wszystko zawijamy, opakowujemy folią aluminiową, aby się nie rozpadało i wkładamy do piekarnika.

Proponuję 10 minut w piekarniki rozgrzanym do 150 stopni.

Jemy, jest pyszne jak w kebabie Saint Karas z Bytomia i domowe!