Przepis na pizzę z patelni

0
1478
Przepis na pizzę z patelni

Pizza z patelni jest prosta, szybka i przy tym bardzo smaczna. Jeżeli nigdy wcześniej o niej nawet nie słyszałeś, teraz możesz to zmienić. Znajdź po prostu w Internecie praktyczny i sprawdzony piszepis na pizzę z patelni lub posłuż się tym, który będziemy zaraz opisywać. W tym daniu najlepsze jest to, że każdy wykonuje je błyskawicznie – nawet ten, kogo umiejętności kulinarne do tej pory ograniczały się do zagotowania wody na herbatę.

Najpierw przygotuj ciasto. W dowolnym naczyniu umieść kolejno: 300 gramów mąki pszennej, niepełną szklankę ciepłej wody, 3 łyżki oliwy z oliwek bądź dowolnego oleju roślinnego, łyżeczkę proszku do pieczenia, szczyptę soli i szczyptę ziół prowansalskich (bądź dowolną mieszankę przypraw). Wszystko wymieszaj i wyrób ciasto dłonią jednej ręki. Gdy masa będzie zbita i zwarta, możesz odłożyć ją na chwilę na bok i zająć się szykowaniem pomidorowego sosu. Całą puszkę krojonych pomidorów bez skórki umieść w małym garnuszku lub na patelni i dodaj do niej łyżkę oliwy z oliwek, szczyptę ziół prowansalskich i sól oraz pieprz do smaku. Przysmaż wszystkie składniki i przelej je do mniejszego naczynia. Swoje ciasto podziel na trzy równe części, aby przygotować z niego aż trzy mniejsze pizze. Rozwałkuj je i uformuj z niego kolisty kształt, a następnie wyłóż na patelnię posmarowaną niewielką ilością oleju. Swoje smaczne włoskie jedzenie musisz teraz już tylko smażyć aż do momentu, w którym ciasto zacznie się apetycznie zarumieniać. Obróć je wtedy na drugą stronę i posmaruj z wierzchu grubą warstwą sosu pomidorowego. Nałóż dowolnie wybrane dodatki i przykryj masę pokrywką. Gdy ser zacznie się już rozpuszczać, możesz wyłożyć pierwszą pizzę na talerz i zająć się przygotowywaniem następnej.

Zrób pizzę w Bydgoszczy – https://www.pizzadalmacja.pl/informacje/restauracja-wloska-bydgoszcz-dalmacja i przekonaj się sam, jakie to może być proste. Zastąp klasyczny piekarnik zwykłą patelnią i to na niej utwórz to najpopularniejsze włoskie danie. Gdy już nauczysz się je wykonywać, będziesz mógł przygotować je w dosłownie każdej chwili – nawet tuż przed planowanym przybyciem gości.