Rafaello na krakersach

0
10

Chyba każdy uwielbia Rafaello, ten niesamowity smak i rozkosz w gębie. Dziś przedstawiamy Wam ciekawy przepis na Rafaello na krakersach. To jest pyszne!

Składniki:

  • 3/4 litra mleka
  • 2 paczki krakersów
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 i 1/2 kostki masła
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 paczki wiórek kokosowych
  • 1 szklanka cukru

Przepis na Rafaello na krakersach

Krem:

Dwa rodzaje mąki wymieszać w małej ilości zimnego mleka. Resztę mleka zagotować z cukrem, wlać pozostałe mleko wymieszane z mąkami i zagotować budyń. Ostudzić.

Masło zmiksować z cukrem waniliowym, dodać zimną masę i miksować do utworzenia jednolitego kremu. Na koniec wsypać 1 i 1/2 paczki wiórków kokosowych i wmieszać w krem. Przekładać w brytfance na przemian krakersy, krem, krakersy, krem. Resztę wiórek wysypać na wierzch masy. Odstawić na kilka godzin do lodówki.