Chyba każdy uwielbia Rafaello, ten niesamowity smak i rozkosz w gębie. Dziś przedstawiamy Wam ciekawy przepis na Rafaello na krakersach. To jest pyszne!
Składniki:
- 3/4 litra mleka
- 2 paczki krakersów
- 1 cukier waniliowy
- 1 i 1/2 kostki masła
- 3 łyżki mąki pszennej
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 paczki wiórek kokosowych
- 1 szklanka cukru
Przepis na Rafaello na krakersach
Krem:
Dwa rodzaje mąki wymieszać w małej ilości zimnego mleka. Resztę mleka zagotować z cukrem, wlać pozostałe mleko wymieszane z mąkami i zagotować budyń. Ostudzić.
Masło zmiksować z cukrem waniliowym, dodać zimną masę i miksować do utworzenia jednolitego kremu. Na koniec wsypać 1 i 1/2 paczki wiórków kokosowych i wmieszać w krem. Przekładać w brytfance na przemian krakersy, krem, krakersy, krem. Resztę wiórek wysypać na wierzch masy. Odstawić na kilka godzin do lodówki.